Wandelparlee HSP: bosbad voor hoogsensitieve volwassenen (Averbode) - 13u30

Data en locatie

09-10-2021 - 13:30

‘Samen veerkrachtig’ is het thema van de 10 daagse van de Geestelijke Gezondheid in oktober. ‘Samen’, ‘verbinding’, ‘ont-moeten’, ‘veerkracht’, … belangrijke sleutels om gezond en wel te zijn en blijven, ook als hoogsensitief persoon. Een kans om dat extra in de verf te zetten, laat ik niet liggen! Daarom organiseert Sterk Sensitief de eerste ‘Wandelparlee HSP’ in Averbode Bos en Heide. De ‘wandelparlee HSP’ is een bosbad/trage wandeling van ongeveer 2u (2km) voor Hoogsensitieve volwassenen. In kleine groep trekken we het bos in. Onderweg houden we regelmatig halt om even stil te staan of te zitten:
Om enkele interessante weetjes over hoogsensitiviteit te ontdekken. Om in een aantal uitnodigen te baden in de sfeer van het bos: met onze zintuigen en ons hele zijn de natuur, de bomen, de dieren en al wat er is op dat moment te ervaren en te ont-moeten. We pluggen ons in op het wood-wide-web! Een straffe connectie met de natuur, gelijkgestemde zielen en onze eigen sensitieve kern geeft een onmiddellijke boost. Natuur is een krachtig medicijn en kan een grote rol spelen in je goed voelen en je veerkracht. Groen maakt gezond! Uit deze ervaring kan je achteraf energie halen wanneer je terug in de ratrace van je leven springt en de uitnodigingen zijn simpel en kan je dus zeker nog eens uitproberen de volgende keer je er op uit trekt in de natuur- alleen of samen met een metgezel. Babbeltjes onderweg kunnen maar hoeven zeker niet. We delen sowieso (zelfs zonder woorden) de kracht van samen bewegen, samen zijn en mekaar (h)erkennen. Dit is dus een ideaal uitje in het bos voor hoogsensitieve personen die wel eens willen proeven van innerlijke rust, diepe ontspanning, verfrissing, spelen, focus en inspiratie in hier en nu samen buiten ‘zijn’.
De wandelparlee wordt begeleid door Annelies Geeraerts, klinisch orthopedagoge, erkend HSP Professional en bosbadgids.

Afstand: 2 km

Prijs
€ 20

Startlocatie
Averbode Bos en Heide, Herseltsebaan 2, 3271 Averbode (Scherpenheuvel-Zichem)

Meer info

Deze wandeling kadert binnen de campagne '10-daagse van de Geestelijke Gezondheid - Samen Veerkrachtig' en valt dus ook onder de noemer 'Te Gekke Veertocht'. Meer info op www.samenveerkrachtig.be

Terug