Swinnetou Spoor

Data en locatie

26-11-2022 - 07:00
Schaffen

Wandel jij mee met Te Gek!? in de voetsporen van Guy Swinnen?

Wandelen is niet alleen noodzakelijk om fysiek gezond te blijven. Door (samen) een frisse neus te halen, werk je ook aan je psychische gezondheid. Guy Swinnen, peter van te Gek!?, weet er alles van. Tijdens zijn depressie ontdekte hij zelf de kracht van wandelen en ook nu trekt hij er nog dagelijks op uit. 

Parcours

Op 26 november kan je in het spoor van Guy op stap door de bossen van Hees, waar hij elke dag gaat wandelen. 
Starten doe je in het centrum van Schaffen. Schaffen strekt zich uit over de meest noordoostelijke heuvels van het Hageland en is vooral bekend omwille van de kazerne en het opleidingscentrum van het Belgisch leger voor parachutisten. Via de dorpskern trek je richting holle wegen, bossen en heuvels en al het moois dat de streek te bieden heeft.

Guy Swinnen zal die dag uiteraard niet aan de zijlijn blijven staan en trekt zelf ook zijn wandelschoenen aan!

Praktische info

  • Startlocatie: Gildezaal, Pastorijstraat 1, 3290 Schaffen (Diest), Vlaams-Brabant
  • Starten tussen 07u00 en 15u00
  • Laatste aankomsttijd 18u00
  • Aantal mogelijke kilometers: 4 km – 6 km - 10 km - 13 km – 20 km - 30 km
  • De wandeling van 4 km is volledig verhard en dus rolstoeltoegankelijk. De wandeling van 6 km is voor het grootste deel verhard.
  • Inschrijfgeld: leden Wandelsport Vlaanderen vzw: € 1.50; niet-leden: € 3.00

Guy Swinnen:

Sinds ik in de buurt woon, ga ik dagelijks het bos in en ontdek ik geregeld nieuwe paden en rustgevende plekjes. Soms alleen en soms met Blue of Maple, hondjes waarop ik al eens 'dogsit', en die er al kwispelend voor zorgen dat ik de dagelijkse beslommeringen even vergeet.

Het Swinnetou Spoor is een organisatie van Wandelclub VOS Schaffen vzw i.s.m. activiteitencentrum Ak'Cent Diest en Te Gek!? 

Download hier de affiche!

Terug