Swinnetou Spoor

Data en locatie

02-12-2023 - 07:00
Schaffen

Wandel jij mee met Te Gek!? in de voetsporen van Guy Swinnen?

Wandelen is niet alleen noodzakelijk om fysiek gezond te blijven. Door (samen) een frisse neus te halen, werk je ook aan je psychische gezondheid. Guy Swinnen, peter van te Gek!?, weet er alles van. Tijdens zijn depressie ontdekte hij zelf de kracht van wandelen en ook nu trekt hij er nog dagelijks op uit. 

Parcours

Starten doe je in het centrum van Schaffen. Schaffen strekt zich uit over de meest noordoostelijke heuvels van het Hageland en is vooral bekend omwille van de kazerne en het opleidingscentrum van het Belgisch leger voor parachutisten. Via de dorpskern trek je richting holle wegen, bossen en heuvels en al het moois dat de streek te bieden heeft.

Wandelen met Guy Swinnen

Guy Swinnen zal die dag uiteraard niet aan de zijlijn blijven staan en trekt zelf ook zijn wandelschoenen aan! Om 10u kan je met Guy meewandelen voor de groepswandeling van 9 km.

Zoektocht met mooie hoofdprijs!

Haal aan de Te Gek!?-infostand een antwoordformulier op en neem deel aan de zoektocht. De antwoorden op de vragen vind je tijdens het wandelen aan de hand van de audiofragmenten. Los je de vragen correct op, dan maak je kans op een duoticket voor de tribute 'The music of Lou Reed' (met o.a. Guy Swinnen) op 19 januari in Den Amer in Diest. Bij het duoticket hoort ook een meet & greet met Guy Swinnen! Als troostprijs zijn er enkele 'Dirty Years of Rock 'n Roll'-boeken van The Scabs te winnen. 

Praktische info

  • Startlocatie: Gildezaal, Pastorijstraat 1, 3290 Schaffen (Diest), Vlaams-Brabant
  • Starten tussen 07u00 en 15u00
  • Laatste aankomsttijd 18u00
  • Aantal mogelijke kilometers: 5 km – 9 km - 13 km - 22 km - 31 km
  • Groepswandeling van 9 km met Guy Swinnen start om 10u00.
  • Inschrijven kan ter plaatse en kost (incl. verzekering): leden Wandelsport Vlaanderen: € 1.50 / niet-leden Wandelsport Vlaanderen: € 3.00
  • De wandeling van 5 km is op verharde wegen en dus rolstoeltoegankelijk

Meer weten?

Guy Swinnen:

Sinds ik in de buurt woon, ga ik dagelijks het bos in en ontdek ik geregeld nieuwe paden en rustgevende plekjes. Soms alleen en soms met Blue of Maple, hondjes waarop ik al eens 'dogsit', en die er al kwispelend voor zorgen dat ik de dagelijkse beslommeringen even vergeet.

Het Swinnetou Spoor is een organisatie van Wandelclub VOS Schaffen vzw i.s.m. Te Gek!?.

Download hier de affiche!

Terug