4 voor 12

Eén op vier mensen krijgt in zijn of haar leven te maken met een psychisch probleem. Dit kan verschillende vormen aannemen: slapeloosheid, depressie, zelfmoordgedachten, psychose ... Daarnaast geeft één op vier mensen aan dat ze zich niet goed in hun vel voelen.
 

Toch is praten over psychische kwetsbaarheid nog steeds een taboe in Vlaanderen. Bijna 60% van wie psychische problemen heeft, praat er niet over en zoekt geen hulp. Het is dan ook belangrijk dat we alert zijn voor signalen die aantonen dat het mogelijks niet goed gaat met iemand. Het is nog niet te laat, maar het is wel 4 voor 12.

Te Gek!?, VLESP en VVGG lanceerden op maandag 28 augustus 2017 op de Belcanto Classic in Westouter de nieuwe campagne 4voor12.

In het kader van deze campagne toerden we onder meer langs de cultuurcentra van Vlaanderen met Open Geest XL. Margot Vanderstraeten schreef de vierde Te Gek!? novelle, Piet Van den Heuvel & Laura Tesoro zingen het campagnelied ‘Set Them Free’ en in de krant De Standaard verscheen een artikelenreeks en negende inhoudelijke bijlage rond het thema.

De start van de campagne herbeleven?

Onze partner Janssen maakte een mooi verslag:

 

Hoe merk je dat iemand het moeilijk heeft? En wat kan je doen om te helpen?

Alle info en getuigenissen vind je op www.4voor12.be

Terug