Het zusje van de buurvrouw (Margot Vanderstraeten) (+15 jaar)

Bestel!
Prijs: € 12,-

Thema: anorexia, signaalherkenning, multiculturaliteit

Fictie

In opdracht van Te Gek!? schreef Margot Vanderstraeten een verhaal rond het thema ‘signaalherkenning’ bij psychische problemen. Ze koos voor anorexia. Dit verhaal is geënt op gesprekken met patiënten, hun familieleden en hun hulpverleners.

"Een verhaal in 36 kilo's." Zo omschrijft Margot Vanderstraeten de novelle die ze schreef in opdracht van Te Gek!? voor de campagne '4voor12'.

Louis en Zaida zijn buren. Hoewel beide twintigers al meer dan een jaar naast elkaar wonen, hebben ze geen contact. Tot een lekkende waterleiding daar verandering in brengt. De tongen komen los, maar over hun privéleven zijn ze beiden erg gesloten. Zaida, die Marokkaanse roots heeft, zwijgt nadrukkelijk over haar familie, Louis, die homo is, praat liever over eten. Wanneer Zaida halsoverkop naar het buitenland vertrekt, laat ze Louis achter met een koekjesdoos vol herinneringen aan haar overleden zusje Nadja. Hij duikt in de vele grote en kleine gevechten die ze voerde: binnen haar familie, tegen de vooroordelen, maar vooral ook tegen zichzelf.

Voor leerlingen vanaf 15 jaar.

Terug