Nerveuze Vrouwen en Manische Mannen

← Terug naar het overzicht

arrow-down

Agenda

Herneming Nerveuze Vrouwen [UITGESTELD TOT 2022]

19-03-2020 - 20:30

CC Coloma

21-03-2020 - 20:00

CC De Biekorf

27-03-2020 - 20:00

cultuurhuis Tessenderlo

arrow-down

PSYCHOSENET.BE

Vragen over psychose? Klik hier! >
foto arrow-up Gezicht van Te Gek!? ›

Mensen met een psychische kwetsbaarheid zijn voor de samenleving wat de kanaries waren in de steenkoolmijnen...

arrow-down

Herneming Nerveuze Vrouwen

Opnieuw op tournee met de…

Lees verder ›

Nerveuze Vrouwen - Eerste editie 

Tijdens het voorjaar van 2013 trok Te Gek!? langs de Vlaamse culturele centra met een nieuwe muziektheatertournee “Nerveuze Vrouwen”. De aanwezigheid van 4 grote meisjes uit de Vlaamse en Nederlandse muziek- en theaterwereld stond garant voor een entertainende avond met liedjes uit de ondertussen al erg uitgebreide Te Gek!?-songcatalogus, aangepast tekstmateriaal en hilarische sketches… Naast het onberispelijke muzikale talent van Hannelore Bedert en Roosbeef stonden ook de ‘Anneliezen’ Karlijn Sileghem en Tine Embrechts op het podium, die behalve hun muzikale inbreng ook hun beste beentje hebben voorgezet als comédiennes.  De teksten voor de voorstelling werden geschreven door Hugo Matthysen, Gerda Dendooven en Christophe Vekeman.


Deze dames werden live begeleid door De Laatste Showband. De regie was in handen van Sien Eggers.
 


 

Manische Mannen

Na het ongeëvenaarde succes van de “Nerveuze Vrouwen” in 2013, ging Te Gek!? in het voorjaar van 2015 op tournee met "Manische Mannen". In een regie van Wim Dewulf (o.a. Kommil Foo) en op tekst van Hugo Matthysen brachten zij een voorstelling vol muziek en humor.

De 4 manische mannen waren niemand minder dan: Wannes Cappelle, Stefaan Degand, Guy Swinnen en Marcel Vanthilt.


De Laatste Showband onder leiding van Paul Poelmans zorgde opnieuw voor de muzikale begeleiding.


De manische mannen speelden maar liefst 32 voorstellingen in de Vlaamse culturele centra. Bij elke voorstelling werden ook infostands rond geestelijke gezondheid opgezet.


Voor de Manische Mannen werd ook het nummer O mijn hoofd geschreven.
Bekijk de versie van de Radio1 Te Gek!? sessie hier:
 


 


 

Nerveuze vrouwen - Tweede editie

Na de Manische Mannen was het in 2017 opnieuw de beurt aan de Nerveuze Vrouwen. Deze tournee werd gekoppeld aan de jaarcampagne psychose.

In deze voorstelling toonden Ella Leyers, Tine Reymer, Eva De Roovere en Inge Paulussen met veel humor de herkenbare kant van een psychose.
 

Vier vrouwen. Vier nerveuze vrouwen.
"Ze horen stemmen in hun hoofd, denken in bochten en kronkels, zien wat wij niet zien. Wat doen die vrouwen samen op een podium? Ze zingen, ze zuchten en ze maken zich zorgen. Over de wereld en zichzelf.
Ze vertellen u wat het is om verloren te lopen in de donkere kamers van hun gedachten, de weg kwijt te geraken in hun kronkelige hersenen, op de dool te zijn tussen waan en werkelijkheid. Ze zingen het bloed van onder je nagels, krabben aan je ziel en plukken de eelt van je emoties.”

  
De teksten werden geschreven door Gerda Dendooven en Hugo Matthysen. De regie was in handen van Els Dottermans. Traditiegetrouw zorgden Paul Poelmans samen met de De Laatste Showband voor de muzikale begeleiding.

Het werd een uitzonderlijk succesvolle tournee waarvan alle voorstellingen in geen tijd waren uitverkocht. Daarom gaan deze nerveuze vrouwen opnieuw op tournee in 2020.


Inge Paulussen over waarom ze graag aan deze voorstelling wilde meewerken:
“Als actrice ben je zo vaak met emoties bezig dat je je ook kan inbeelden hoe het moet voelen als je geest in de knoop zit. Iedereen moet goed beseffen dat psychologische problemen ons allemaal kunnen treffen. Als je er dan mee geconfronteerd wordt, zal je blij zijn dat er mensen zijn die voor je zorgen en voor je opkomen.”
 

← Terug naar het overzicht