Doorgetrapt

← Terug naar het overzicht

arrow-down

PSYCHOSENET.BE

Vragen over psychose? Klik hier! >
foto arrow-up Gezicht van Te Gek!? ›

foto arrow-up Ik trap gewoon door ›

Fietsen in behandeling

De actie 'Doorgetrapt' is een project van Te Gek!? Op de Pedalen naar een idee van conceptueel kunstenaar Sven unik-ID.
Zesendertig bekende Vlamingen en Nederlanders schonken een oude 'doortrappende' fiets aan het project. Op deze manier werd symbolisch de link gelegd met de aandoening psychose.
Deze fietsen gingen tijdens de zomermaanden van 2013 in therapie in de psychiatrische centra van Vlaanderen en Nederland en werden op 16 december 2013 door het Internationaal Veilinghuis Christie's in M-museum Leuven geveild ten voordele van dit psychoseproject.

De 36 behandelde en tot een kunstwerk omgetoverde doortrapfietsen werden geschonken door:Guy Swinnen, Kristien Hemmerechts, Dixie Dansercoer, Annemie Struyf, Mich Walschaerts, Johannes Verschaeve, Jeroen Meus, Saskia Decoster, Koen Buyse, Warre Borgmans, Dirk De Wachter, Dirk Vansina, Denise Vandevoort, Koen Geens, Nic Balthazar, Niels Albert, Jo Vandeurzen, Kris Peeters, Wannes Cappelle, Peter Van de Veire, Bart De Pauw, Jan Hautekiet, Bart Schols, Maaike Cafmeyer, Marianne Theys, Lennaert Maes, Guy Polspoel, Geena Lisa, Pascale Platel, Kurt Defrancq, Bruno Tobback, , Peter Winnen, Thé Lau, Spinvis, Triggerfinger en Dimitri Verhulst.

De fietsen/kunstwerken werden geveild in Museum M te Leuven door het Internationale Veilinghuis Christie's.  De opbrengst van deze veiling ging naar het project Te Gek!? Op de Pedalen, een gezamenlijk project Vlaanderen-Nederland voor beeldvorming en wetenschappelijk onderzoek rond psychose.

Het resultaat van de actie 'Doorgetrapt' is tevens te bewonderen in een mooie catalogus, met naast een foto van elk kunstwerk ook het verhaal achter de behandeling.

Bekijk de fantastische resultaten! ›

← Terug naar het overzicht