De mooiste liedjes uit Nerveuze Vrouwen en Manische Mannen

← Terug naar het overzicht

foto arrow-up Gezicht van Te Gek!? ›

foto arrow-up Gezicht van Te Gek!? ›

foto arrow-up Gezicht van Te Gek!? ›

foto arrow-up Gezicht van Te Gek!? ›

foto arrow-up Te Gek!? Open Geest ›
foto arrow-up Nerveuze Vrouwen en Manische Mannen ›
arrow-down

Stop met zwijgen

Jo breekt een lans voor meer…

Lees verder ›
arrow-down

Verzamelbox: alle liedjes uit 15 jaar Te Gek!?

Bestel nu dit unieke collector's…

Lees verder ›

De tweede Nerveuze Vrouwen voorstelling met o.m. Eva de Roovere, Tine Reymer, Inge Paulussen en Ella Leyers – zorgde ervoor dat de muziektheaterprogramma’s van Te Gek!? weer helemaal in de belangstelling stonden. Toeschouwers die de Nerveuze Vrouwen (in 2013) of de Manische Mannen (in 2015) of de tweede Nerveuze Vrouwen (in 2017) zagen, weten dat ze een lekkere cocktail van uitdagende teksten en mooie liedjes zullen aangeboden krijgen. Een deel van al dat fraais is nu verzameld op een nieuwe cd-compilatie.


Het 2017-gezelschap van de Nerveuze Vrouwen opent het album  met “Als je er op begint te letten”, een nieuw nummer geschreven door de altijd grappige Hugo Matthysen.  Net zoals “Een paling in een emmer witte wijn” dat ook op de cd terug te vinden is.

Ook de Manische Mannen leveren twee bijdragen. Het bekende “O mijn hoofd” is nog steeds regelmatig op de radio te horen terwijl “Ik voel me maar zozo” nog nooit eerder op cd werd uitgebracht. Daarnaast vind je op deze compilatie nog veel andere originele opnamen van artiesten die al eerder een liedje schreven voor Te Gek!?. Zoals bijvoorbeeld het wondermooie “Lore” van Het Zesde Metaal, het intrigerende “Hoe op het land” van Eefje de Visser en het altijd beklijvende “Het komt voor in de beste families” van Meuris. Maar deze opsomming doet eigenlijk afbreuk aan de andere liedjes en artiesten. Alle 16 nummers van deze cd zijn meer dan het beluisteren waard!


Tot slot willen we nog even speciaal de aandacht vestigen op de twee bijdragen van Stefaan Degand. Zijn opvallende, persoonlijke interpretatie van Raymond van het Groenewoud’s “In m’n hoofd” is gewoon een pareltje! En bovendien staat ook zijn monoloog “Origi” uit de Manische Mannen-voorstelling op deze cd. Heerlijk om die onvergetelijke tekst op deze manier nog eens terug  te kunnen beluisteren.

“De mooiste liedjes uit Nerveuze Vrouwen en Manische Mannen” verdient absoluut een plaats, zowel in uw hoofd als in uw muziekcollectie!
 

← Terug naar het overzicht