Campagne

← Terug naar het overzicht

arrow-down

Agenda

Dag van de hoogsensitiviteit op de boekenbeurs

01-11-2018 - 11:00

Antwerp Expo

arrow-down

Agenda

Dag van het gevoel

16-02-2019 - 09:15

Arteveldehogeschool Gent

foto arrow-up Ik prik - Kim Crabeels & Julie Van Hove ›
arrow-down

Buurman & Tom Helsen - Niets is wat het lijkt

Lied voor de campagne…

Lees verder ›
arrow-down

Over angst, geluk & HSP

Maxim vertelt over zijn…

Lees verder ›

CAMPAGNE HOOGSENSITIVITEIT (H)ERKEND?

De kennis over het persoonlijkheidskenmerk hoogsensitiviteit maakt sinds 15 jaar opmars in Vlaanderen. Waar een aantal jaren geleden hoogsensitiviteit nog een onbekend begrip was, heeft iedereen intussen wel al eens gehoord van de térm ‘hoogsensitiviteit’. Maar wat dit precies inhoudt en welke effecten hoogsensitiviteit kan hebben op het dagelijks leven van een hoogsensitief persoon? Die kennis hebben we meestal niet in huis.

 

Te Gek!?, VVGG en HSP Vlaanderen willen met de campagne ‘Hoogsensitiviteit, (h)erkend?’ een licht werpen op wat hoogsensitiviteit nu eigenlijk is. Hebben hoogsensitieve personen lange tenen? Stellen ze zich aan? Maken ze van een mug een olifant? Of zit er meer achter?

 

Over hoogsensitiviteit bestaan nog heel wat vooroordelen en misverstanden. Nochtans is ongeveer 15% van de bevolking hoogsensitief! Hoog tijd dus om de nood aan herkenbare verhalen in te vullen, en inzicht te brengen bij wie zelf met hoogsensitiviteit te maken heeft en bij hun omgeving. 

 

 

Hoogsensitiviteit kan immers een risicofactor zijn voor stress gerelateerde aandoeningen zoals depressie, burn-out, CVS, fibromyalgie... bij volwassenen. Bij kinderen kan het leiden tot leer-, gedrags- en sociale problemen. Die problemen kunnen echter voorkomen worden wanneer zowel hoogsensitieve personen als hun omgeving met die hoogsensitiviteit leren omgaan.

 

KLIK HIER VOOR DE CAMPAGNEWEBSITE!


 

 

← Terug naar het overzicht