Campagne - 4voor12

← Terug naar het overzicht

arrow-down

4voor12

Alle info, activiteiten en getuigenissen vind je op www.4voor12.be ›
foto arrow-up Gezicht van Te Gek!? ›

Het lijkt wel alsof je de enige ter wereld bent die niet gelukkig is...

foto arrow-up Het zusje van de buurvrouw - Margot Vanderstraeten ›
foto arrow-up Campagne - Van Gevangenis naar Zorg ›
arrow-down

Set Them Free (campagnesong 4voor12) verkrijgbaar via iTunes

Piet Van den Heuvel & Laura…

Lees verder ›
arrow-down

Te Gek!? bijlage van De Standaard (4voor12)

De krant De Standaard…

Lees verder ›
arrow-down

Start campagne 4voor12

Maandag 28 augustus werd de…

Lees verder ›

Eén op vier mensen krijgt in zijn of haar leven te maken met een psychisch probleem. Dit kan verschillende vormen aannemen: slapeloosheid, depressie, zelfmoordgedachten, psychose... Daarnaast geeft één op vier mensen aan dat ze zich niet goed in hun vel voelen.
 


Toch is praten over psychische kwetsbaarheid nog steeds een taboe in Vlaanderen. Bijna 60% van wie psychische problemen heeft, praat er niet over en zoekt geen hulp. Het is dan ook belangrijk dat we alert zijn voor signalen die aantonen dat het mogelijks niet goed gaat met iemand. Het is nog niet te laat, maar het is wel 4 voor 12.


Te Gek!?, VLESP en VVGG lanceerden op maandag 28 augustus op de Belcanto Classic in Westouter de nieuwe campagne 4voor12.


In het kader van deze campagne toeren we onder meer vanaf eind september 2017 langs de cultuurcentra van Vlaanderen met Open Geest XL. Margot Vanderstraeten schrijft de vierde Te Gek!? novelle, Piet Van den Heuvel & Laura Tesoro zingen het campagnelied ‘Set Them Free’ en in de krant De Standaard verschijnt een artikelenreeks en negende inhoudelijke bijlage rond het thema.


De start van de campagne herbeleven?
Onze partner Janssen maakte een mooi verslag:
 


 

Laat ons weten dat je de campagne steunt

Vanaf 4/12 om 4 voor 12 willen we bij iedereen in Vlaanderen een belletje laten rinkelen. Want het is #4voor12!


In de week van 4/12 vragen we om zoveel mogelijk je wekker, telefoon, sirene, alarm... te laten rinkelen, telkens om 4 voor 12. Zo kan jij aan je omgeving laten zien dat je aandacht wil hebben voor de signalen dat iemand het moeilijk heeft. Laat je mailadres achter op www.4voor12.be/doe-ook-mee en krijg in de aanloop naar 4/12 een reminder en meer info.


Hoe merk je dat iemand het moeilijk heeft? En wat kan je doen om te helpen? Alle info, activiteiten en getuigenissen vind je op www.4voor12.be.

← Terug naar het overzicht