Als je iemand verliest die je niet kan verliezen - Ish Ait Hamou

← Terug naar het overzicht

arrow-down

Agenda

Aangenaam, ik ben Ish

06-09-2019 - 19:15

Stadsschouwburg Antwerpen

14-09-2019 - 19:15

Ethias Theater Hasselt

arrow-down

Dit boek van Ish Ait Hamou kopen?

www.wpg.be ›
foto arrow-up Gezicht van Te Gek!? ›

Je bent wie je bent, daar mag je trots op zijn

foto arrow-up Klem - Ish Ait Hamou ›
arrow-down

BURN OUT

Mijn burn-out legde mijn…

Lees verder ›
arrow-down

'Als je iemand verliest die je niet kan verliezen' wordt kortfilm.

De opnames van KLEM,  de eers…

Lees verder ›
arrow-down

Kortfilm 'Klem' in première op Kortfilmfestival Leuven

Ish baseerde zich voor…

Lees verder ›
arrow-down

Bekijk 'KLEM' via VRT NU

Een chirurge en een…

Lees verder ›

Ish Ait Hamou schreef voor de campagne jongeren en geestelijke gezondheid de eerste Te Gek!? novelle “Als je iemand verliest die je niet kan verliezen”.

Soms kan het behoorlijk fout gaan. Dat is precies wat er gebeurt bij dokter Sheila. Het leven lachte haar toe. Ze was een topchirurg, werkte in een vermaard ziekenhuis en had de beste man ter wereld. Tot het noodlot haar genadeloos trof. Sheila wordt overgeplaatst naar een eenvoudig ziekenhuis in een klein stadje en zal daar moeten vechten tegen vele vooroordelen. En vooral tegen zichzelf. De spoken in haar hoofd zijn immers een goed bewaard geheim. Onderweg naar haar nieuwe leven ontmoet ze in de trein Sulayman, een Palestijnse vluchteling die twee jaar in het land verblijft. Een paar dagen later komt er een spoedgeval binnen in het nieuwe ziekenhuis. Een man is zwaar toegetakeld door messteken. Dokter Sheila wordt erbij gehaald. Ze is bloednerveus. Ze wil vooral niet dat de geschiedenis zich herhaalt… Ish Ait Hamou bedacht voor Te Gek?! een onwaarschijnlijk verhaal. Elke zin is het waard om drie keer gelezen te worden, en tegelijk wil je zo snel mogelijk naar de volgende bladzijde.

 


 

Ooit stond Ish Ait Hamou (°1987) bij het grote publiek enkel bekend als choreograaf en jurylid uit het dansprogramma So You Think You Can Dance. Vandaag is hij bestsellerauteur, een gevestigde waarde op sociale media en televisie en een belangrijke stem in het publieke debat. Zijn romans Hard hart, Cécile en Als je iemand verliest die je niet kan verliezen stonden wekenlang in de boeken top 10 en gingen samen meer dan 55.000 keer over de toonbank. Met Alors on danse op Eén maakte Ish zijn eerste eigen televisieprogramma en hij was te zien in de veelbesproken reeks Terug naar eigen land op VIER. Kort daarop won hij de Prijs van de Gelijkheid 2016. Binnenkort verschijnt Dance Around The World, zijn gloednieuw programma met de Nederlandse presentator-acteur Jan Kooijman.

← Terug naar het overzicht