Te Gek!? wordt nieuwe charitypartner van Club Brugge

← Terug naar het overzicht

arrow-down

Benieuwd naar wat we allemaal doen?

Bekijk onze projecten! ›
arrow-down

Heb je een vraag of een opmerking?

Neem contact op ›
arrow-down

Infomobiel

Onze rijdende informatiekiosk ›

Geestelijke gezondheid bespreekbaar maken, die bal willen we samen aan het rollen brengen, tot ver buiten het Jan Breydelstadion!

Op donderdag 21 juni mochten we de aftrap geven van een samenwerking tussen Club Brugge K.V. & Te Gek!? op de heilige grasmat van het Jan Breydelstadion!
Dat gebeurde samen met clubcoach Ivan Leko en peter & meter van Te Gek!? Guy Swinnen en Selah Sue.

 

Geestelijke gezondheid bespreekbaar maken, die bal willen we samen aan het rollen brengen, tot ver buiten het Jan Breydelstadion!

 

Voor de samenwerking werden speciale wedstrijdshirts met het logo van Te Gek!? gemaakt waarmee de A-kern tijdens de voorbereidingsperiode zijn oefenwedstrijden zal spelen.

 

Naast de speciale wedstrijdshirts tijdens de oefenwedstrijden plant Club Brugge & Te Gek!? nog verschillende actiemomenten in de loop van het seizoen, waarmee het de samenwerking verder zal uitrollen. Ook op de jaarlijkse Fandag van zondag 8 juli is Te Gek!? aanwezig met de infomobiel!

 

Kinder- en jeugdpsychiater Peter Adriaenssens:
“Jongeren die vaak sporten doen het beter op het vlak van emotionele problemen”


“Voetbalclub Club Brugge neemt Te Gek!? als goed doel en helpt zo de geestelijke gezondheid van jongeren nog meer in beeld te brengen. Werkt dat? Heel zeker. Onderzoek toont aan dat op deze manier kwetsbare jongeren bereikt worden die anders buiten beeld blijven. Jongeren die aangetrokken worden door hun idolen en daardoor vaker sporten doen het beter op het vlak van emotionele problemen en gedragsproblemen en ze leren ook beter door te zetten als het hen tegengaat. Sportlui bieden met andere woorden opportuniteiten om jongeren met hun competenties op een positieve manier sterker te maken. Sport biedt structuur, focust de aandacht op een leuke manier en is voor vele jongeren in hun eigen omgeving gemakkelijk bereikbaar.
En wat ook zeker is: hun algemene conditie wint erbij en dat is een pijler die vaak verwaarloosd wordt bij psychisch kwetsbare jongeren omdat alle aandacht naar hun emoties gaat. Maar lijfelijk werken en hun lichamelijke conditie versterken vergroot de kans dat jongeren zelf een uitweg vinden.”

 

 

Meer over deze samenwerking op  www.clubbrugge.be

← Terug naar het overzicht