• Nieuws
  • Te Gek!? en Trappen Tegen Grenzen slaan de handen in elkaar

Te Gek!? en Trappen Tegen Grenzen slaan de handen in elkaar

In september 2020 fietste Anneke Krols in haar eentje de Belgische grens rond. In 14 dagen legde ze een zware tocht van 2000 km af. Ze trapte tegen haar fysieke en mentale grenzen en toonde dat ze, ondanks heel wat kwetsbare periodes in haar leven, hoe (veer)krachtig ze was. Tijdens haar tocht stopte ze ook bij organisaties die mensen met een psychische kwetsbaarheid ondersteunen om deze in het voetlicht te zetten. Met als doel om meer respect en positieve aandacht voor de kracht van kwetsbaarheid te vragen. Dat deed ze in samenwerking en met ondersteuning van Te Gek!? en unik-id.

Tocht van 1000 km met lotgenoten

Nu, twee jaar later, van zondag 4 tot zondag 18 september 2022, zal Anneke een tocht van 1000 km rond de grenzen van België maken met een fietsteam van lotgenoten. Lotgenoten met een psychische kwetsbaarheid, die een gezamenlijke passie delen, nl. fietsen, om een positief verhaal te brengen rond de kracht van psychische kwetsbaarheid. Ze willen hiermee middelen inzamelen om lotgenoten letterlijk en figuurlijk meer in beweging te kunnen brengen. Dit jaar wordt er geld ingezameld voor het goede doel, Het Wachthuis, een initiatief dat zorgcontinuïteit wil bieden aan kwetsbare mensen. Dit voor mensen die wachten op psychische hulp, alsook voor mensen die hulp krijgen/kregen. 

Zij worden daarin gesteund door Te Gek!? en ambassadeurs Jan Hautekiet, huiskunstenaar van Te Gek!? Sven van unik-id, Cyclista en Dirty Boar

Stijn fietste mee met de Belcanto Classic en gaf stof tot nadenken aan het Te Gek!?-hoofd. Hij vertelde waarom hij vanaf zondag meefietst in het team van Trappen Tegen Grenzen. Huiskunstenaar van Te Gek!?, Sven van unik-id, schaart zich volledig achter dit initiatief en werd peter van Trappen Tegen Grenzen. 

Iedereen is welkom om ergens in te pikken en een stukje mee te trappen! 

 

De tocht digitaal volgen?   

Het team lotgenoten én het Wachthuis ondersteunen?

Leven is als fietsen, zei Einstein. Om het evenwicht te bewaren moet je in beweging blijven. Zelf verloor ik al eens dat evenwicht, en mijn fiets hielp me in het vinden van een soepele cadans. En dat doet die nog steeds. Ik begon met vaak te fietsen om te kunnen leven en ondertussen leef ik om vaak te kunnen fietsen. Mijn fiets is dus niet alleen mijn favoriete vervoermiddel, maar ook een bron van kracht en evenwicht in mijn eigen confrontatie met een psychische kwetsbaarheid. Die kracht wil ik mee inzetten voor anderen. Voor hen die op zoek zijn naar een soepele cadans in het leven, maar hierbij tegen heel wat grenzen aanbotsen. Ik wil trappen tegen die grenzen!

– Anneke Krols 

Terug