Start van de campagne internering

← Terug naar het overzicht

arrow-down

Koop het campagnelied en steun ons

'Take care of me' is verkrijgbaar via iTunes. Koop het lied voor 1,29€ en steun Te Gek!?
foto arrow-up Campagne - Van Gevangenis naar Zorg ›

21 april trapten we onze campagne 'Van Gevangenis naar Zorg' op gang met enkele fietstochten.

Foto's: Sven Smets

 

We reden letterlijk van gevangenis naar de zorg met een fietstocht van de gevangenis in Antwerpen naar het FPC (Forensisch Psychiatrisch Centrum) in Antwerpen. Minister Geens en het Hartteam fietsten met ons mee.

Aan het FPC werden we opgewacht door minister De Block en minister Vandeurzen. Daarna werd er verder gefietst naar Bierbeek, Rekem en Zelzate.

Er reden naast personeel en sympathisanten ongeveer 50 mensen met interneringsstatuut mee tijdens de fietstochten.

 

België heeft de laatste jaren aanzienlijke inspanningen geleverd om te komen tot aangepaste zorgtrajecten voor geïnterneerde personen. Dankzij de uitbouw van gespecialiseerde voorzieningen, zowel residentieel als ambulant, kunnen steeds meer geïnterneerde personen de gevangenis verlaten en de nodige zorg en omkadering krijgen.

 

Om dit in beeld te brengen werd er bij de start van de campagne niet alleen van gevangenis naar zorg gefietst. We wilden ook letterlijk de klemtoon in het woord internering verschuiven zodat het accent op het woorddeel ring komt te liggen.

Tijdens de korte fietstocht van de gevangenis van Antwerpen naar het FPC Antwerpen was het de bedoeling om deze klemtoonverschuiving 'ringend' te laten weerklinken.

 

De nieuwe campagne wil bij velen immers een belletje doen rinkelen: met internering moet het van Gevangenis naar Zorg.

 

← Terug naar het overzicht