Samen Veerkrachtig tussen 1 en 10 oktober

← Terug naar het overzicht

arrow-down

#samenveerkrachtig

10-daagse van de Geestelijke Gezondheid
foto arrow-up Campagne - 4voor12 ›

Van 1 tot 10 oktober is het de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid. “Samen Veerkrachtig” is dit jaar opnieuw het thema. En dat is geen toeval. Want veerkracht is precies datgene wat je nodig hebt om na een mentale tik een frisse start te nemen.

Van 1 tot 10 oktober is het de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid. Zeg maar de Vlaamse versie van de Werelddag van de Geestelijke Gezondheid. “Samen Veerkrachtig” is dit jaar opnieuw het thema. Veerkracht is precies datgene wat je nodig hebt om na een mentale tik een frisse start te nemen. Op je eentje is dat net iets moeilijker. “Samen Veerkrachtig” dus, da’s elkaar een helpende hand reiken, een bemoedigend schouderklopje geven. Kortom: zorg dragen voor elkaar. Het kan écht geen kwaad om deze boodschap tien dagen per jaar extra in de verf te zetten, toch?

 

Je kan tussen 1 en 10 oktober deelnemen aan één van de honderden acties. Maar je kan ook zelf de handen uit de mouwen steken en een eigen evenement in elkaar boksen! Zet je creatief en organisatorisch talent op scherp en bedenk een leuke actie.


Wat denk je van een workshop Fit in je hoofd, een infoavond over piekeren of, waarom niet, een-goed-in-je-vel-fuif? Alles kan en mag, zo lang het maar leuk en inspirerend is. En het taboe rond geestelijke gezondheid helpt doorbreken, natuurlijk. Meer ideeën vind je terug in de inspiratiegids van de Vlaamse Logo's. Wil je liever een veertocht organiseren? Neem dan onze Gids voor Te Gekke veertochten erbij.
 

Inspiratie nodig? PZ Duffel, Welzijnshuis Sint-Niklaas en Vormingplus Gent-Eeklo haalden vorig jaar alles uit de kast voor de 10-daagse. Ze organiseerden respectievelijk een urban trail, een spreukenactie en een veertocht. Hun tips & tricks lees je hier.

 

Alle info over de 10-daagse

 

← Terug naar het overzicht