Kortfilm 'Klem' in première op Kortfilmfestival Leuven

← Terug naar het overzicht

foto arrow-up Als je iemand verliest die je niet kan verliezen - Ish Ait Hamou ›
foto arrow-up Campagne - 4voor12 ›

Ish baseerde zich voor zijn kortfilm op de novelle 'Als je iemand verliest die je niet kan verliezen', die hij in 2016 schreef voor de campagne van Te Gek!?.

 

 

Klem vertelt het verhaal van een toevallige ontmoeting op de trein tussen de voormalige chirurg Els en Palestijnse vluchteling Sulayman. Ze hebben een warm gesprek over hun verleden en de trauma’s die ze meedragen. Niets doet vermoeden hoe groot de impact van hun gesprek zal zijn: het zet hun levens op een nieuw spoor.

 

Ish baseerde zich voor zijn kortfilm op de novelle Als je iemand verliest die je niet kan verliezen, die hij in 2016 schreef voor de campagne van Te Gek!?. Al tijdens het schrijven speelde Ish met de gedachte om het verhaal te verfilmen. De vele reacties van de lezers gaven de doorslag om zich voor het eerst achter de camera te wagen.

 

Klem is een verhaal over identiteit en de positieve kracht van conversatie tussen mensen. Of zoals Ish het zelf verwoordt: “De medemens zien als opportuniteit en niet als een bedreiging”.

 

Op 1 december gaat de film in première op het kortfilmfestival in Leuven. Wij mogen enkele duotickets weggeven voor de voorstelling op 7 december. Deelnemen kan t.e.m 30 november via onderstaande link.

 

Je kan momenteel helaas niet meer deelnemen aan de wedstrijd.
De winnaars worden via e-mail op de hoogte gebracht.

 

Een film van Ish Ait Hamou • met Veerle Dobbelaere & Nasrdin Dchar • 14 min. • 2018 • Nederlands gesproken (NL, FR, ENG ondertiteling) • België • Een productie van Potemkino in co-productie met één • Met originele muziek van Jean-Luc Fafchamps

← Terug naar het overzicht