GEZOCHT: jongeren die willen getuigen voor de campagne signaalherkenning

← Terug naar het overzicht

foto arrow-up Campagne - 4voor12 ›

Ben jij tussen de 14 en 18 jaar en wil je graag je verhaal vertellen om mensen bewust te maken van welke signalen er zijn als het met iemand psychisch niet goed gaat?

Eén op vier mensen krijgt in zijn of haar leven te maken met een psychisch probleem. Dit kan verschillende vormen aannemen: slapeloosheid, depressie, zelfmoordgedachten, psychose, … Daarnaast geeft één op vier mensen aan dat ze zich niet goed in hun vel voelen.

 

Toch is praten over psychische kwetsbaarheid nog steeds een taboe in Vlaanderen. Bijna 60% van wie psychische problemen heeft, praat er niet over en zoekt geen hulp. Het is dan ook belangrijk dat we alert zijn voor signalen die aantonen dat het mogelijks niet goed gaat met iemand. Het is nog niet te laat, maar het is wel 4 voor 12.

 

In het najaar van 2017 lanceerden het Vlaams Expertisecentrum Suïcidepreventie (VLESP), de Vlaamse Vereniging voor Geestelijke Gezondheid (VVGG) en Te Gek!? een campagne rond het herkennen van signalen van psychische kwetsbaarheid/zich niet goed voelen.

 

Ook in 2018 willen we deze campagne verder zetten met acties gericht naar scholen en jongeren. Hiervoor zoeken we nog nieuwe getuigen.

 

Indien je jezelf kandidaat wil stellen om mee te werken als getuige kan je contact opnemen met Te Gek!? via ons contactformulier.

 

Alle info over de campagne en de eerder opgenomen getuigenissen kan je ook vinden op www.4voor12.be

 

 

Profiel getuigen

We zoeken zowel mensen die zelf geholpen zijn doordat iemand signalen opgemerkt heeft als mensen die iemand anders geholpen hebben door in te gaan op deze signalen. Ook duo’s van mensen waarbij de ene de andere geholpen heeft of signalen opgemerkt heeft zijn welkom.

 

We willen ons in deze fase van de campagne vooral toespitsen op jongeren. We zoeken daarom getuigen tussen de 14 en 18 jaar. Ben jij geholpen door iemand op school, in je familie of vriendengroep? Of heb je net signalen bij iemand herkend en zo die persoon kunnen helpen? Neem dan zeker contact op!

 

 

Wat verwachten we van de getuigen?

We zijn op zoek naar mensen die een getuigenis op video willen geven. Deze filmpjes zullen gebruikt worden om de campagne te verspreiden via sociale media (facebook, instagram en twitter) en op onze website. De filmpjes kunnen ook gebruikt worden tijdens andere activiteiten in het kader van deze campagne. Wil je graag je verhaal doen, dan krijg je van ons een camera mee naar huis. Je kan dan in alle rust zelf je verhaal vertellen. Deze getuigenissen worden nadien gemonteerd tot videofragmenten van 2-3 minuten. De getuigenissen zijn niet anoniem, maar uiteraard zal je de gemonteerde video wel te zien krijgen vooraf en beslis je zelf of die al dan niet gebruikt kan worden voor de campagne.

 

 

Hoe aanmelden?

Stuur een mailtje met wat informatie over jezelf naar info@tegek.be.

 

Wat willen we graag weten? Hoe oud je bent, welke signalen jij getoond of herkend hebt, welke psychische kwetsbaarheid je hebt of hoe je iemand geholpen hebt.

 

Geef ook je emailadres en telefoonnummer op zodat we je kunnen contacteren.

 

Meer weten of je kandidaat stellen? 

Neem contact op via ons contactformulier!

← Terug naar het overzicht