'Als je iemand verliest die je niet kan verliezen' wordt kortfilm.

← Terug naar het overzicht

foto arrow-up Als je iemand verliest die je niet kan verliezen - Ish Ait Hamou ›

De opnames van KLEM,  de eerste kortfilm van Ish Ait Hamou en gebaseerd op zijn novelle voor Te Gek!?, zijn ondertussen achter de rug. KLEM zal eind dit jaar te zien zijn op Eén.

De film is een herwerking van het derde boek van Ish “Als je iemand verliest die je niet kan verliezen”, geschreven in 2016 voor een campagne van Te Gek!? en vertelt het verhaal van een toevallige ontmoeting op de trein tussen de voormalige chirurge Els en Palestijnse vluchteling Sulayman. Tijdens de treinrit ontspint zich een warm gesprek over hun verleden en de trauma’s die ze meedragen. Niets doet vermoeden hoe groot de impact van hun gesprek zal zijn: het zet hun levens op een nieuw spoor.

 

Ish Ait Hamou (1987) schrijft van jongs af aan verhalen. Zijn liefde voor dans, choreografie en beeld gaat hand in hand met die voor woorden. In 2014 debuteerde hij met het boek “Hard Hart”, waarvan ondertussen meer dan 30.000 exemplaren verkocht werden. Zijn tweede boek, “Cécile” is momenteel al aan zijn twaalfde druk toe, met meer dan 35.000 verkochte exemplaren op de teller. Ook van “Als je iemand verliest die je niet kan verliezen” zijn er meer dan 20.000 verkocht.

 

De film zal eind 2018 op Eén te zien zijn. Alle updates rond de film kunnen gevolgd worden op de Facebook en Instagram pagina van de film.

 

Klem is een productie van Potemkino in co-productie met Eén en Beluga Tree. De film kwam tot stand met productiesteun van het Vlaams Audiovisueel Fonds en de Tax Shelter via Belga Productions. Ze wordt gemaakt in samenwerking met Te Gek!? , Sabam en de NMBS.

 

Het boek bestellen? Klik hier!

← Terug naar het overzicht