Infomobiel

arrow-down

Ben jij leerkracht?

Bekijk ons speciale scholenaanbod! ›
arrow-down

Wil jij de infomobiel boeken?

Neem contact op!

Een nieuwe infomobiel

Van 2008 tot 2012 werden de Te Gek!? campagnes ondersteund door een infomobiel, een rijdende informatiekiosk! De inrichting van de infomobiel raakte na enkele jaren verouderd en de bus zelf blies ook zijn laatste "adem" uit. Helaas waren de financiële middelen niet voorhanden om een nieuwe infobus aan te kopen.


In 2015 organiseerden VTM, Qmusic en Belfius voor het eerst Rode Neuzen Dag. Het doel hiervan was meer psychologische hulp te bieden aan jongeren en het taboe rond psychische problemen te doorbreken. De eerste editie was een groot succes en bracht maar liefst € 3.858.814 op. Te gek!? was 1 van de 26 organisaties die steun kregen vanuit het Rode Neuzen Fonds om een nieuwe infomobiel te verwezenlijken. Na een hele zoektocht vonden we eindelijk de perfecte bus in… Zwitserland.

 

Met de nodige ombouw werd dit een bus vol informatie en beeldmateriaal over geestelijke gezondheid. Met onder andere tablets, een cinema-zaaltje en zelfs een kleine radiostudio!

 

De bedoeling van de infomobiel is om jongeren laagdrempelig te laten kennis maken met geestelijke gezondheid. Er wordt de nodige aandacht besteed aan het taboe rond psychische problemen en hoe Te Gek!? dit probeert te doorbreken. Een jonge ervaringsdeskundige geeft de jongeren informatie en vertelt haar eigen verhaal. Er wordt ook gewerkt met beeldmateriaal.
De leerlingen/studenten worden aangemoedigd om hun eigen ervaringen in het ruime thema van geestelijke gezondheid te delen en vragen te stellen.
Hoe kleiner de groep die de bus bezoekt, hoe lager de drempel voor de leerlingen/studenten om ook hun eigen ervaringen te delen.

 

 

De bus kan per dag door meerdere klassen of groepen bezocht worden. We raden aan om minstens één lesuur per klas uit te trekken.

Voor schooljaar 2018 - 2019 vragen we om bij voorkeur de bus te boeken op dinsdag, woensdag of vrijdag.

 

We nemen vooraf contact met je op om ons aanbod goed af te kunnen stemmen op de vraag van je school/organisatie. Zo kan er ook verder worden gewerkt op kennis die leerlingen/studenten al hebben of kan er indien gewenst ingegaan worden op specifieke onderwerpen met betrekking tot geestelijke gezondheid.

 

Technische fiche

Er is zitplaats voor ongeveer 25 mensen in de bus.
De afmetingen van de bus zijn: 2,55 meter breedte x 12 meter lengte. 
Het is noodzakelijk dat we gebruik kunnen maken van een stopcontact, wij beschikken over een verlengkabel van 40 meter.

Het is mogelijk om tijdens de pauzes radio te maken over het thema of op ons (klein) podium een act te brengen. Dit moet wel op voorhand aangevraagd en voorbereid worden.

 

Kosten

De kostprijs voor scholen is 150€ per dag. Scholen kunnen de infomobiel boeken via het bestelformulier van ons scholenaanbod.

Wil je als andere organisatie de infomobiel boeken? Ook dat kan! Dan werken we in samenspraak een aangepast aanbod uit voor jouw organisatie en doelgroep. De kostprijs bedraagt dan 300€ per dag. Neem contact op voor meer informatie en boekingen.

 

 

"Onze studenten waren oprecht geraakt. Jullie hebben openheid kunnen triggeren en dat is ontzettend betekenisvol. Voor zichzelf in de eerste plaats en verder te ontwikkelen als hulpverlener. We hebben bovendien enkele studenten gehad die achteraf ook open zijn komen spreken en hebben aangegeven dat ze eigenlijk hulp nodig hebben. Wat knap dat jullie dit ook hebben kunnen teweegbrengen. We hebben ze dan ook opgevangen.

Een opmerking was zelfs dat de tijd te kort was:)

Ik kan dus alleen maar benadrukken en benoemen dat jullie het ontzettend sterk hebben gebracht op basis van de reacties van onze studenten. We gaan dit initiatief zeker en vast verder zetten. We hopen jullie hiervoor opnieuw te mogen contacteren."

Feedback van één van de deelnemende scholen

 

 

 

Sam De Bruyn van Q-Music kwam tijdens de inhuldiging van onze infomobiel live radio maken vanuit de bus.

 

Na de uitzending was er nog tijd voor een selfie met collega Hanne. Zij gaat mee met de bus naar scholen en vertelt daar ook haar eigen verhaal.

 

Ook Peter van Te Gek!? Guy Swinnen was van de partij!

 

 


 

De eerste Te Gek!? infomobiel

Van begin 2008 tot 2012 werd de Te Gek !? werking ondersteund door de Te Gek !? infomobiel. In deze tot mobiele infostand omgebouwde lijnbus kon men terecht voor allerlei achtergrondinformatie. De bus gaf veel mogelijkheden om inhoudelijke thema’s bij het grote publiek kenbaar te maken.  Het was een soort rijdende informatiekiosk uitgerust met 3 laptops, een flat-screen tv en informatiestands.


Deze mobiele infostand stond steeds op de locaties waar Te Gek !? die dag op bezoek was in het kader van de concertreeks, literaire tournee, zomerfestivaltoer of schoolvoorstellingtournee. Daarnaast kon de infomobiel ook gereserveerd worden, bijvoorbeeld naar aanleiding van een themadag, een projectweek of een bijzondere happening. De infomobiel was beschikbaar voor scholen, verenigingen, openbare besturen, zorginstellingen...

BewarenBewaren