Infomobiel

arrow-down

Ben jij leerkracht?

Bekijk ons speciale scholenaanbod! ›
arrow-down

Wil jij de infomobiel boeken?

Neem contact op!

Een nieuwe infomobiel

Van 2008 tot 2012 werden de Te Gek!? campagnes ondersteund door een infomobiel, een rijdende informatiekiosk! De inrichting van de infomobiel raakte na enkele jaren verouderd en de bus zelf blies ook zijn laatste "adem" uit. Helaas waren de financiële middelen niet voorhanden om een nieuwe infobus aan te kopen.


In 2015 organiseerden VTM, Qmusic en Belfius voor het eerst Rode Neuzen Dag. Het doel hiervan was meer psychologische hulp te bieden aan jongeren en het taboe rond psychische problemen te doorbreken. De eerste editie was een groot succes en bracht maar liefst € 3.858.814 op. Te gek!? was 1 van de 26 organisaties die steun kregen vanuit het Rode Neuzen Fonds om een nieuwe infomobiel te verwezenlijken. Na een hele zoektocht vonden we eindelijk de perfecte bus in… Zwitserland.


Met de nodige ombouw wordt dit een bus vol informatie en beeldmateriaal over geestelijke gezondheid. Met onder andere tablets, een cinema-zaaltje en zelfs een kleine radiostudio!
 


Te Gek!? zal in de komende jaren met deze bus naar scholen in Vlaanderen en Brussel trekken, om zo psychische problemen bij jongeren bespreekbaar te maken. 

Het Rode Neuzen Fonds heeft hiervoor een bedrag van € 178.400 ingezameld. Dit bedrag gaat integraal naar de infomobiel en zal gebruikt worden voor de aankoop van een bus, de ombouw ervan en een gedeelte personeelskost voor een periode van 3 jaar. 

Op dit moment wordt onze infomobiel klaargemaakt voor gebruik. Vanaf 2018 zal hij klaar zijn en opnieuw geestelijke gezondheid naar het grote publiek kunnen brengen in Vlaanderen.


Kosten:  De kostprijs voor scholen is 150€ per dag. Scholen kunnen de infomobiel boeken via het bestelformulier van ons scholenaanbod
Wil je als andere organisatie de infomobiel boeken? Ook dat kan! De kostprijs bedraagt dan 300€ per dag. Neem contact op voor meer informatie en boekingen.

 


 

De eerste Te Gek!? infomobiel

Van begin 2008 tot 2012 werd de Te Gek !? werking ondersteund door de Te Gek !? infomobiel. In deze tot mobiele infostand omgebouwde lijnbus kon men terecht voor allerlei achtergrondinformatie. De bus gaf veel mogelijkheden om inhoudelijke thema’s bij het grote publiek kenbaar te maken.  Het was een soort rijdende informatiekiosk uitgerust met 3 laptops, een flat-screen tv en informatiestands.


Deze mobiele infostand stond steeds op de locaties waar Te Gek !? die dag op bezoek was in het kader van de concertreeks, literaire tournee, zomerfestivaltoer of schoolvoorstellingtournee. Daarnaast kon de infomobiel ook gereserveerd worden, bijvoorbeeld naar aanleiding van een themadag, een projectweek of een bijzondere happening. De infomobiel was beschikbaar voor scholen, verenigingen, openbare besturen, zorginstellingen...