Online scholenaanbod

Te Gek!? ontwikkelde naast het reeds bestaande scholenaanbod een nieuw online scholenaanbod!

Is een dergelijk aanbod echt nodig? Zeer zeker! Recente onderzoeken tonen aan dat de geestelijke gezondheid van onze jongeren aanzienlijk lijdt onder de huidige gezondheidscrisis en de bijhorende maatregelen. Daarom vinden we het bij Te Gek!? nu nóg belangrijker om dit onderwerp onder de aandacht te brengen.

Elke jongere wordt wel eens geconfronteerd met moeilijkheden of een dipje. Dat hoort bij het leven. Maar uit onderzoek blijkt ook dat veel psychische problemen reeds op jonge leeftijd ontstaan, meestal tussen 12 en 25 jaar. Daarom is het een goed idee om versterkend in te zetten op factoren die bijdragen tot een sterkere geestelijke gezondheid, zoals werken aan psychisch welbevinden en veerkracht.

Ons online scholenaanbod kan hierbij helpen. Zo maakt het geestelijke gezondheid op een laagdrempelige manier bespreekbaar en versterkt het de geestelijke gezondheid van iedere leerling. Of de leerling nu goed in zijn vel zit, af en toe een dip heeft of met psychische problemen kampt.

Wat houdt het online scholenaanbod in?

Ons online scholenaanbod bestaat uit 2 verschillende pakketten, online getuigenissen en een online lespakket via Kahoot. Scholen kunnen kiezen tussen één van deze twee pakketten of een combinatie van beide maken.

Pakket 1: Online getuigenissen

Scholen kunnen een getuigenis(sen) van een ervaringsdeskundige(n) met een psychische kwetsbaarheid boeken. Deze ervaringsdeskundigen brengen online, via een door jullie gekozen platform, hun overwegend hoopvol verhaal met als boodschap: praat erover, luister naar elkaar en maak tijd voor elkaar. Alle ervaringsdeskundigen werden opgeleid door Te Gek!?

  • Prijs: 60 euro/per getuigenis
  • Duur: 1 lesuur
  • Aantal leerlingen: Het is aangeraden om de klasgroep te beperken tot ongeveer 25 leerlingen.

Getuigenis boeken

Pakket 2: Online lespakket via Kahoot

Dit online lespakket vindt plaats via het online platform Kahoot en sluit qua inhoud aan bij een sessie in de infomobiel. Er wordt op een informatieve, educatieve en interactieve manier dieper ingegaan op het thema geestelijke gezondheid. Thema’s die aan bod komen zijn: uitleg over geestelijke gezondheid en psychische problemen, hoe zorg te dragen voor je eigen en anderen hun psychisch welbevinden en kanalen waar je terecht kan als je niet goed in je vel zit. We voorzien een bijhorende lesfiche voor leerkrachten kunnen gebruiken ter voorbereiding op de online Kahoot sessie. Deze fiche ontvang je na je bestelling via onze webshop.

  • Prijs: Basisprijs 60 euro + 20 euro per bijkomende klas/online Kahoot sessie.
  • Duur: 1 lesuur en kan naar wens worden uitgebreid met het lessenpakket Take off.
  • Aantal leerlingen: Het is aangeraden om de klasgroep te beperken tot ongeveer 25 leerlingen.

Online lespakket via Kahoot bestellen

Voor wie?

Het online scholenaanbod is een aanbod voor het secundair onderwijs – ASO, TSO, BSO, KSO en BuSO – voor leerlingen vanaf 15 jaar.

Waar bestellen?

Scholen kunnen het online scholenaanbod boeken via onze speciale webshop voor scholen.

 

Terug