Verwachting

← Terug naar het overzicht

arrow-down

Hulp nodig bij een psychisch probleem?

Bekijk onze hulplijnen. Twijfel niet om contact op te nemen! ›

Ingrid verwerkt haar worstelingen in muziek onder de artiestennaam Juno. “Ik kan iets moois creëren en mijn donkere kant vervaagt.”

In mijn herstelperiode lag de focus voornamelijk om terug vertrouwen in mezelf en in de wereld rondom mij te hebben. Doordat ik zoveel donkere gedachten had, vertrouwde ik mezelf en de wereld niet meer en haatte ik mezelf. Ik zat opgesloten in mijn donkere gedachten en werd overspoeld door emoties.

 

Zingen en muziek maken werd een beetje mijn manier om dingen te verwerken en een plaats te geven. Ik schrijf songs over mijn worstelingen en zo komt mijn brein weer in positieve modus. In het dagelijkse leven probeer ik ook yoga en meditatie te doen en muziek te schrijven om een positieve mind te verwezenlijken. Voldoende rust en beweging, weinig stress en een vaste structuur met mijn gezin helpen me ook om in balans te blijven.

 

Maar muziek is de grote drijfveer in mijn leven. Het geeft me kracht en een doel om altijd verder te gaan en leert me om hoe dan ook van mezelf te houden. De optredens en muziek betekenen daarom ook veel voor mij omdat ik zo mijn innerlijke gevoelens kan delen en er beter mee leer omgaan. Doordat ik aan de buitenwereld kan laten zien dat ik wel mooi ben vanbinnen, ga ik mezelf ook beter voelen. Zo voelt deze strijd ook minder alleen aan, ik kan meer verbinding voelen met alles en uit mijn denkpatronen komen.

 

Ik kan iets moois creëren en mijn donkere kant vervaagt.

 


 

 

Situatie 1: Verwachting

R: Goedemiddag! We hebben erover nagedacht en we gaan het toch doen.

I: Echt? (Verrukt van blijdschap, springt in de lucht.) Jaaaaaaah!!!!

R: Je mag zelf kiezen welk nummer. Aan welk had je gedacht?

I: The Observer.

R: Waarom?

I: Het klinkt toegankelijk,  werkt een beetje zoals een mantra.

R: Waarover gaat het?

I: Over aan de zijkant staan, niet begrepen worden. Heel kwetsbaar zijn. En terug helder zien na een verwarde, heftige periode  en er afstand van kunnen nemen.

R: Vertel me eens waarom het zo belangrijk is voor jou?

I: Het is een deel van mij geworden, een stuk dat me omhoog trekt, doet relativeren en het beste van mezelf naar boven haalt. Het doet mijn donkere ik wat vervagen waar ik het vaak moeilijk mee heb.

R: Maar waarom die nood aan bevestiging?

I: Het wakkert mijn positief  vlammetje weer aan zodat ik beter kan stralen en zo weet ik ook dat ik iets kan betekenen voor mezelf en voor een ander.

R: Dus zonder die bevestiging beteken je niets?

I: Dan moet ik veel harder mijn best doen en tolerantie en liefde in mezelf zoeken. En dan zie ik vaak alleen die donkere kant weer naar boven komen.  Dus als iemand die mooie kant van mij niet kan zien en dus niet bevestigt, vind ik mezelf niet meer de moeite waard.

R: Wat een last om te dragen.

I: Ja, ik weet het. Ik snap gewoon niet als je zoveel mooie energie en liefde in iets steekt dat dat niet gezien wordt. En dan maak ik de vergelijking en kijk ik rondom me. En dan word ik verdrietig, boos, hulpeloos, ondankbaar tegelijkertijd… Dan denk ik dat ik het zeker niet verdiend heb. Ik zal teveel slechte karma hebben opgebouwd. Dat het niet voor mij is, dat dit de les is. Dat ik het los moeten laten. Moet ik die droom opgeven?

R: Misschien wel. Dan komt het op het juiste moment wel op je pad. Misschien niet in de vorm die jij voor ogen had. Maar op een manier die goed voor je is.

I: Wie weet. Ik ben moe gestreden….

 

Wordt vervolgd

 

Situatie 2: De realiteit

I: Ik kan het niet loslaten.

R: Wat kan je niet loslaten?

I: Dat ze er niet in geloven, het niet willen opnemen. Ik droom er bijna elke nacht over.

R: Waarom kan je het niet loslaten?

I: Het moet gewoon wel lukken. Ik wil geen loser zijn.

R: Denk je niet dat zo’n dwingende gedachten alles stuk maken?

I: Jawel, maar hoe moet ik verder?

R: Misschien terug doen wat je graag doet met je passie, je vlammetje? En niet zo negatief over jezelf denken.

I: En wat als ze het weer stuk maken? Als ik weer naar boven gekropen ben en weer alles heb gegeven en ze weer neen zeggen?

R: Ze maken niets stuk. Het is niet omdat zij er niet genoeg in geloven dat jij dat ook moet doen.

Leg jouw lot niet in hun meningen. Laat je leven toch niet bepalen door zo’n dwingende gedachten. Probeer ook een pad zonder die bevestiging te zien.

I: Hoe doe je dat?

R: Waar word je blij van?

R: Op de yogamat, zingen, schrijven, spelen. En liefde geven en ontvangen. En momenteel buiten in de zon liggen.

 

Wordt vervolgd

 

Meer Ingrid op ingridweetjens.com

 

Meer beluisteren van Juno? Haar debuutalbum Destination Unknown is uit bij Fandango Music.

 

← Terug naar het overzicht