Te Gekke Roes(t)-wandeling

← Terug naar het overzicht

arrow-down

Heb je een vraag of een opmerking?

Neem contact op ›
arrow-down

Hulp nodig bij een psychisch probleem?

Bekijk onze hulplijnen. Twijfel niet om contact op te nemen! ›
foto arrow-up Te Gekke Wandelingen ›

Agenda:

03-10-2020 - 08:30 - Museum Dr. Guislain Gent - Inschrijven

Stap jij mee om alcohol-, drug- en gokproblemen bespreekbaar te maken?

Ben jij verslingerd aan wandelen? Goed voor jou, want wandelen houdt je lichaam en geest in topconditie. Dat kan helaas niet altijd gezegd worden over alcohol, illegale drugs, overmatig gokken of misbruik van medicijnen. Die mogelijke impact op iemands leven kan heel groot zijn. Niet alleen qua gezondheid maar ook op vlak van relaties, gezin, werk, en nog veel meer. Toch is en blijft praten over dit soort problemen heel moeilijk. Te gek toch, want ook jij kent waarschijnlijk iemand in je directe omgeving die worstelt met drank, illegale drugs, of gokken. Heel wat mensen krijgen ermee te maken. Denk maar aan de partners, ouders, kinderen, vrienden en vriendinnen van al de mensen die hier mee worstelen. Ook zij lijden onder het stigma, het taboe en de vooroordelen die vandaag bestaan over drank- ,drug- gok- en medicatieproblemen.

 

Van museum naar natuurgebied

Ook jij kan al wandelend je steentje bijdragen om dit onderwerp bespreekbaar te maken. Op 3 oktober stappen we symbolisch de weg naar Nuchtermag in gang. We stippelden een wandeling uit door een minder gekend en een bijzonder groen stukje Gent. Starten doen we in het Museum Dr. Guislain, dat deel uitmaakt van de wandeling. Je kan kiezen uit verschillende afstanden. De lange route door het natuurgebied Bourgoyen kan elke wandelaar verleiden.

 

Lieve Blancquaert

Ontspannen wandelen én een tentoonstelling meepikken van fotografe Lieve Blancquaert? Dat kan! Met je combiticket kan je ook terecht in het Museum Dr. Guislain, voor een bezoekje aan de tentoonstelling Tussen ons, met dubbelportretten van ouders en kinderen over hoe een verslaving tussen hen in staat. Op 3 oktober kost dit combiticket slechts 4 euro.

 

Praktisch

o Zaterdag 3 oktober

o Starten kan tussen 8u30 en 16u00

o Vertrek en aankomst Museum Dr. Guislain, open tot 18u00.

o Routes van 1 – 5 – 10 – 15 km

o Combiticket 4 euro, inclusief bezoek aan tentoonstelling Tussen ons van Lieve Blancquaert

o De wandelingen zijn toegankelijk voor rolstoelgebruikers en er zijn onderweg voldoende mogelijkheden om even te rusten.

 

Vooraf inschrijven is verplicht via deze link. Zo kunnen we dit event coronaproof houden.

 

 

Permanente wandeling

Kan je er niet bij zijn op 3 oktober? Geen nood! We hebben het parcours van onze wandeling op een plannetje gezet. Zodat je alleen of in je eigen bubbel de wandeling op een ander moment kan maken. Het plannetje kan je, in combinatie met een ticketje voor de tentoonstelling Tussen ons, oppikken aan de inkombalie van het museum Dr. Guislain. Leden van Wandelsport Vlaanderen betalen 8 euro i.p.v. 10 euro op vertoon van hun lidkaart.

 

 

 


 

Een activiteit van: Te Gek!?, VAD, Wandelclub Belgisch-Nederlandse Wandelverbroedering, Wandelsport Vlaanderen vzw, Parantee-Psylos, Museum Dr. Guislain, De Sleutel en De Spiegel.  I.s.m. Natuurpunt Gent, Stad Gent en unik-id

 

 

← Terug naar het overzicht