Kortsluiting in mijn hoofd

← Terug naar het overzicht

foto arrow-up Gezicht van Te Gek!? ›

Psychisch ziek zijn is ontzettend eenzaam...

foto arrow-up Lena - Brenda Froyen ›

Agenda:

07-12-2018 - 16:00 - Museum Dr. Guislain Gent - Meer info

Brenda is pas bevallen van haar derde zoontje als ze een postpartumpsychose krijgt. In 'Kortsluiting in mijn hoofd' vertelt ze over haar opname in de psychiatrie van nu, aangevuld met beschouwingen van Stefaan Baeten over de psychiatrie van vroeger.

In ‘Kortsluiting in mijn hoofd’ brengt Brenda Froyen een monoloog over haar behandeling in de psychiatrie van nu.

Brenda is pas bevallen van haar derde zoontje als ze een postpartumpsychosekrijgt. Deze aandoening treft één op duizend vrouwen. Ze heeft hallucinaties waarbij de grens tussen realiteit en waan vervaagt. Haar psychose haalt haar hele leven en dat van haar omgeving overhoop.

Met deze voorstelling wil Brenda bijdragen aan een brede discussie over hoe het beter kan in de geestelijke gezondheidszorg.

 

Stefaan Baeten brengt een monoloog over de behandelingen in de psychiatrie van vroeger. Stefaan brengt een relaas over het ontstaan van de psychiatrie tot de evolutie van de psychiatrie nu.

 

Een cabareteske voorstelling van 90 minuten die je doet lachen, doet walgen, doet huilen, die je naar de keel grijpt. Een voorstelling, die, heel misschien, een steen verlegt in de rivier.

 

 

 

← Terug naar het overzicht