• Agenda
  • Ik Ben De Walvis op Theater Aan Zee

Ik Ben De Walvis op Theater Aan Zee

Data en locatie

01-08-2022
Oostende
02-08-2022
Oostende
03-08-2022
Oostende
Dit voorjaar passeerde Wim Opbrouck met het indrukwekkende 'Ik Ben De Walvis' langs de Vlaamse cultuurcentra. Laat je door deze bejubelde voorstelling onderdompelen in de wel heel passende setting van Theater Aan Zee. Niet te missen deze zomer!
Meer info over exacte locatie, tijdstip en tickets op theateraanzee.be

‘Ik Ben De Walvis’ is misschien wel de meest persoonlijke voorstelling die Wim Opbrouck tot nog toe maakte. Hij schreef zijn tekst vanuit het perspectief van de walvis. Hij spreekt zoals de walvis. Hij beweegt en ademt, hij zingt en danst, hij lacht en huilt zoals alleen walvissen dat kunnen. Hij ís de walvis. Hij herkent zich in de bultrug die om mysterieuze redenen aanspoelt op het strand.

Muzikanten en verteller ontmoeten elkaar in een theatraal concert dat de toeschouwer meeneemt naar de onpeilbare dieptes van de zeeën. Daar waar kiezelwieren, zeepokken, rankpootkreeften, anemonen en koudwaterkoralen wonen. Walvisgezangen kunnen honderden of duizenden kilometers afleggen in de open zee.

‘Ik Ben De Walvis’ is een moderne parabel over het onbereikbare, maar vooral een alibi om te blijven zingen, te blijven dansen, te blijven musiceren en te blijven spelen om niet te verdwalen.

Wim Opbrouck: verteller, zang …
Niels Van Heertum: euphonium
Ron Reuman: percussie, samples …


RECENSIES / INTERVIEWS

• De Standaard, 17/03/2022: ‘Wim, de wonderlijke walvis ****’
• Gazet van Antwerpen, 18/03/2022: ‘Acteur Wim Opbrouck maakt sober muziektheater voor Te Gek!?’
• Krant van West-Vlaanderen, 25/03/2022: 'Ik kan me perfect met een bultrug vereenzelvigen' 
• Knack Focus, 30/03/2022: 'Het hart van Wim Opbrouck weegt 200 kg en herleeft in de zalige solo 'Ik Ben De Walvis' ****'


De voorstelling kwam tot stand in samenwerking met Te Gek!? en kadert in de Te Gek-jaarcampagne 'Wellicht' over depressie.


Videoclip 'De Zwerver'

Bij het Te Gek!?-campagnelied ‘De Zwerver’ van Wim Opbrouck - uit 'Ik Ben De Walvis' - hoort nu ook deze prachtige videoclip!

Reportage ROB-tv 'Ik Ben De Walvis'

Scènefoto's uit de voorstelling

 

Terug