HET ZESDE METAAL tvv Te Gek!? voor De Warmste Week Bierbeek

← Terug naar het overzicht

arrow-down

Benieuwd naar wat we allemaal doen?

Bekijk onze projecten! ›
foto arrow-up Gezicht van Te Gek!? ›

Mensen met een psychische kwetsbaarheid zijn voor de samenleving wat de kanaries waren in de steenkoolmijnen...

Agenda:

18-12-2018 - 20:00 - CC De Borre Bierbeek - Tickets & info ›

In het najaar van 2018 trekt HET ZESDE METAAL voor een tweede keer langs de theaters met een prachtige aangepaste versie van hun repertoire. Speciaal voor de Warmste Week Bierbeek maken ze een extra tussenstop!

In het najaar van 2018 trekt HET ZESDE METAAL voor een tweede keer langs de theaters met een prachtige aangepaste versie van hun repertoire. De eerste ronde in het voorjaar was goed voor 11.000 verkochte kaartjes en niet minder dan 22 uitverkochte concerten. Speciaal voor de Warmste Week Bierbeek maken ze een extra tussenstop!

 

Op ‘Calais’, het vierde album van Het Zesde Metaal, fileert Cappelle de mens. Hij staat stil bij dingen waar niemand anders bij stil staat en legt de onvermijdelijke tragiek van de wereld en de liefde bloot. Zonder daarbij ooit te pretenderen dat hij antwoorden in pacht heeft. Hoewel ‘Calais’ heel persoonlijk klinkt, is het vooral een pure groepsplaat. Je hoort dat Het Zesde Metaal kilometers op de teller heeft staan. De songs graven dieper dan ooit en de zinderende elektronica is een verrijking voor de verhalen van Cappelle en zijn vaste schrijfpartner Robin Aerts. De twee vormen samen met Tom Pintens, Filip Wauters en Tim Van Oosten een hechte band die een indrukwekkende vierde plaat heeft opgenomen. ‘Calais’ kruipt met verve onder de huid.

van en met Wannes Cappelle (zang), Tom Pintens (keyboards), Filip Wauters (elektrische gitaar), Tim Van Oosten (drums) en Robin Aerts (bas, keyboards)
 


Een actie van cultuurcentrum de borre ten voordele van Te Gek!?

 

 

 

← Terug naar het overzicht