GEK EN GENIAAL op vrtnu.be

← Terug naar het overzicht

Acht psychosegevoelige mensen maken samen met een gerenommeerd artiest een kunstwerk. Nog tot 19 januari kan je de 4 aflevering online bekijken.

In Gek en geniaal maken we kennis met acht psychose-gevoelige mensen. Ze lijden aan schizofrenie, bipolaire stoornis en/of een andere aandoening. Allemaal gaan ze de uitdaging aan om samen met een gerenommeerd artiest een kunstwerk te maken.

 

Ze geven ons een inkijk in hun persoonlijke leefwereld door hun psychotische ervaringen via kunst te verbeelden. Zo gunnen ze ons een blik in hun leven, hun hoofd en hun ziel, waardoor we de kans krijgen hun psychose beter te begrijpen.

 

De duo's zijn

Alessandro - werkt samen met Koen Vanmechelen

Bert - werkt samen met Lieve Blancquaert

Florian - werkt samen met Lize Spit

Frank - werkt samen met Luc Tuymans

Gary - werkt samen met Rick de Leeuw

Yammie - werkt samen met Raf Walschaerts

Peter - werkt samen met Willem Vermandere

Sharif - werkt samen met Peter Rogiers

 

De kunstenaars reiken deze kwetsbare mensen hun hand door samen met hen heel uiteenlopende kunst te maken: beeldhouwen, fotografie, schilderkunst, muziek, enz.

 

Vier afleveringen lang volgen we deze acht duo’s tijdens hun unieke kunstproject op de grens tussen creativiteit en psychische kwetsbaarheid.

Gek en geniaal is een samenwerking van Canvas en De Chinezen met de organisatie ‘Te Gek!?'. De reeks is geïnspireerd door de campagne van Te Gek!? en conceptueel kunstenaar Sven unik-id rond psychoses (Ik Trap Gewoon Door).

 

BEKIJK HIER DE AFLEVERINGEN

 

 

← Terug naar het overzicht