Dag van de hoogsensitiviteit op de boekenbeurs

← Terug naar het overzicht

foto arrow-up Campagne - Hoogsensitiviteit (h)erkend? ›
foto arrow-up Ik prik - Kim Crabeels & Julie Van Hove ›

Agenda:

01-11-2018 - 11:00 - Antwerp Expo - Info en tickets

De voorbije jaren is de kennis over hoogsensitiviteit sterk toegenomen. Toch blijven nog altijd heel wat misverstanden bestaan. Daarom organiseren HSP Vlaanderen en Te Gek!? op de Boekenbeurs de ‘Dag van de Hoogsensitiviteit’. Meteen ook de start van Hoogsensitiviteit (h)erkend?’, een grote campagne om het brede publiek kennis te laten maken met wat hoogsensitiviteit concreet inhoudt.

PROGRAMMA

11u-11u30: Hoogsensitiviteit (h)erkend?

Ilse Van den Daele (HSP Vlaanderen), Marc Hellinckx (Te Gek!?) en Ann Van Elsen (meter van de campagne) geven het startsein van de campagne ‘Hoogsensitiviteit (h)erkend?’ en stellen het gloednieuwe prentenboek ‘Ik prik’ aan het publiek voor. Tom Helsen en Buurman sluiten af met het officële campagnelied.

 

11u30-12u: Hoogsensitief opvoeden

Wat als je kind hoogsensitief is? Ilse Van den Daele (auteur van ‘Mijn kind is hoogsensitief’) en Luc Descamps (auteur ‘Gewoon Gevoelig’) delen hun expertise, en focussen daarbij op hoe je de talenten van je hoogsensitieve kind tot volle bloei kunt brengen.

 

12u-12u15: Voorleesmoment ‘Ik prik’

Voor Egel is alles soms wat te druk. Een feest is voor hem echt geen pretje. Dan zet hij zijn stekels recht en prikt hij per ongeluk alle ballonnen stuk. Gelukkig zijn er Beer en Hert om hem op te beuren. Kim Crabeels leest voor uit ‘Ik prik’, een ontwapend en hartverwarmend prentenboek over hoogsensitiviteit.

 

12u15-12u30: Voorleesmoment ‘Een boek vol gevoelens’

Stel je voor: je woont in een huis, samen met vijf gevoelswezens: Verdriet, Woede, Jaloezie, Angst en Vreugde. Allemaal hebben ze je aandacht nodig. Psychologe Marjan Gerarts geeft je hoogsensitieve kind aan de hand van originele opdrachten en leuke tips meer inzicht in zijn of haar gevoelens. Een boeiende emotionele ontdekkingsreis!

 

12u30 – 13u: Een moment van mildheid en compassie voor jezelf

Mindfulness- en compassietrainer David Dewulf zorgt voor rustmoment op de drukke Boekenbeurs. Hij gaat kort in op de belangrijkste principes van zelfcompassie en toont je aan de hand van enkele meditaties hoe ook jij mild kunt leren zijn voor jezelf.

 

13u-13u30: Leven zonder filter

Met haar bestseller ‘Leven zonder filter’ zette Fleur van Groningen het begrip hoogsensitiviteit in Vlaanderen op de kaart. Ze getuigt openhartig en vol zelfrelativering hoe zij met vallen en opstaan leerde omgaan met haar HSP en haar eigen gebruiksaanwijzing schreef.

 

 

← Terug naar het overzicht